Plåtband

Vi tänker knappt på all den plåt som omger oss. Det är tack vare den smidiga produktionen av plåtband som byggnadsindustrin kan dra nytta av material som är hållbara och effektiva att jobba med. Många av de företag som tar fram och hanterar plåtbanden finns förstås i den viktiga Gnosjöregionen där täta sammarbeten leder till fina resultat och besparingar för alla inblandade.

När man jobbar med plåt så krävs det god planering och med hjälp av avancerade styrsystem så kan man se till att minska på svinn och dra ner på behovet av efterbehandling.

Användningsområden

Plåt används inom så många olika områden. Man kanske först och främst kommer att tänka på tak då plåtband kommer på tal. Med dubbelfasad plåt i band så kan man på ett effektivt sätt lägga om tak som kanske har börjat läcka eller av annan anledning behöver en renovering. Man kan ta fram plåtbanden i olika dimensioner så att de kommer att passa precist till sitt ändamål. De böjbara plåtbanden kan i vissa fall ersätta traditionella träreglar som sitter mellan takstolar. I och med att man kan ta fram plåt som är så precist utformad så är det idag många som klarar av enklare montering och bygge själva med hjälp av byggmarknadens instruktioner.

Klippning av bandet

Även om man tar fram mjukare band som är böjbara och enkla att forma, så kan själva klippningsprocessen vara besvärlig. Faktum är att man traditionellt sett har haft problem med saxar som slits ut snabbt på grund av plåtens hårdhet. När man bearbetar plåtbanden så är de sammansvetsade, men efter denna bearbetning så måste bandet klippas till för leverans till kund. Genom forskning och ny teknik så kommer man hela tiden fram till bättre lösningar för att ge verktygen längre hållbarhet och därmed effektivisera produktionen. Idag jobbar man med moderna maskiner som kan utföra slittning med hög precision.

Anpassad plåt

Beroende på vad man ska använda plåten till så kan det vara bra med markerade kanter och eventuellt plåt som är perforerad. Om man skaffar en enklare typ av plåtband så kanske man själv får ta hand om viss ytbehandling och lackning. Detta kan väl gå an om det handlar om ett hobbyprojekt i trädgården eller i huset, men för produktionslinjer i verkstäder i Gnosjöregionen så är det klart att man föredrar plåt som är anpassad från start. Detta betyder att leverantörerna av plåtbanden måste klara av ytbehandling och framtagning av rätt typ av material så att det kan användas utan alltförmycket för- och efterarbete.

Snabba och effektiva leveranser

Samtidigt som man vill få fram rätt typ av material så gäller det att denna process går snabbt. Det är just på grund av detta som mycket tid och kraft läggs på att ta fram bättre klippningsverktyg som inte leder till ständiga stopp i framtagningen. Genom stora lager och en snabb tillverkningsprocess så förses metallbearbetningsföretag i Gnosjöregionen med det plåtband de behöver, när de behöver det. Man förlitar sig även på möjligheten att anpassa individuella produktioner av band för en viss framtagning av en specifik typ av komponent. Detta är en produktionsprocess som kräver stor kunskap, datorisering samt möjligheten att kunna utföra flera olika arbetsmoment i en och samma verkstad.


Inlägg

bandmatning kräver rätt maskin

Flexibelt arbete med bandmatning

2017-04-03

Med bandmatningsutrustning som håller hög kvalitet så får man flexibilitet och det kan vara mycket viktigt för ett företag som jobbar med varierad produktion. Med hjälp av moderna styrsystem så får man ...

Läs mer »

Samla ihop varor med bandningsmaskin

2016-11-05

Förpackningsmaskiner är mycket viktiga inom industrin. På verkstäder där man jobbar med produktion av olika komponenter och produkter så behöver man smarta lösningar för förpackning. Efter plåtbockning ...

Läs mer »

 Följ oss

Skriv din e-adress här så får du ett mail när vi skriver något nytt.

Gör som 31 andra.

0371 webb & reklam AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar
Telefon: 0371-319 00
www.0371.se