automatsvarv

Hur väljer man en bra legooperatör för automatsvarvning?

2017-08-28

I svenska industriregioner som till exempel Gnosjö så finns det företag som är experter på svarvning och som kan hjälpa till med att ta fram de delar som krävs för en färdig produkt. Den automatsvarvning Gnosjö kan erbjuda håller mycket hög kvalitet och det finns goda anledningar till att välja att samarbeta med svenska företag som genomför produktionen i Sverige.  I och med att det har hänt så mycket inom utvecklingen av maskinteknik under senare år så kan det vara klokt att fundera lite på hur man väljer samarbetspartner och vad man kan förvänta sig av företaget som erbjuder svarvning.

Automatsvarvning kräver erfarenhet

Ett vanligt misstag är att man tänker att den som har jobbat länge inom metallbearbetning inte är så bra på den nya tekniken. Man tänker sig att äldre verkstäder i Gnosjö enbart jobbar med äldre maskiner. Det här kan ju tyckas logiskt. Det kostar trots allt en hel del att investera i nya verkstadsmaskiner med den senaste programmeringstekniken och om man har maskiner som fungerar så kanske det inte lönar sig att uppgradera.

Men om man ser på veteranerna inom svarvning så blir det tydligt att de faktiskt har hängt med i utvecklingen. Det står inte gamla svarvar och rostar på deras verkstadsgolv utan istället det allra senaste som gör det möjligt att erbjuda automatsvarvning som är snabb och mycket precis. Det som är så bra med företagen som har lång erfarenhet är att de förstår precis vad du är ute efter. De kan hantverket, och de vet vad som krävs för en bra slutprodukt.

Med tanke på detta så är det smart att välja en leverantör som har varit med länge och som också har sett till att uppdatera med den senaste tekniken för att kunna erbjuda kostnadseffektiva lösningar.

Smidigt samarbete kräver smidig kommunikation

Det finns även utländska leverantörer av svarvning men frågan är om detta blir en så bra lösning. Det är mycket längre till Taiwan än till Gnosjö och dessutom så är det inte alltid så lätt att kommunicera med människor som knappt kan engelska. Det finns också en stor fördel med att välja leverantörer från produktiva regioner som Gnosjöregionen. Här finns det viktiga samarbeten som gör att man mycket snabbare kan nå rätt tillverkningsmetod och som leder till bättre priser.

Utveckling av perfekta delar och produkter

Samtidigt som maskiner blir mer avancerade så är det också så att man finner nya sätt att hantera olika material på. Med stor innovation så kommer nya lösningar som man som kund tjänar stort på. När man kontaktar en kunnig leverantör av automatsvarvning så ska man passa på att se vilka tips man kan få och hur man kan få hjälp med att nå de perfekta delarna och produkterna. När man upplever att man får ett kunnigt stöd och rätt tillverkningsmetod så har man också funnit rätt leverantör som man i bästa fall kan samarbeta mycket länge med.


Etiketter:
Sidor:
0371 webb & reklam AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar
Telefon: 0371-319 00
www.0371.se