Bandstål

Numera så krävs det mycket av verkstäder och leverantörer inom metallindustrin. Kunder förväntar sig snabba leveranser och att ett högt tempo ska hållas. Samtidigt så gäller det att undvika fel som kan leda till problem under arbetsprocessen. Samarbetet mellan företag i Gnosjöregionen har givetvis lett till att man sparar tid.

Utvecklingen av olika typer av bandstål har också påverkat valmöjligheterna, ekonomiskt och produktionsmässigt. Det att man samarbetar inom nätverk är en stor fördel då det till exempel uppstår brist på stål. Framförhållning med vettiga lager i kombination med nyproduktion gör det möjligt att leva upp till dagens krav om effektivitet och snabbhet.

Forskarrapport om bandstål

Har du läst forskarrapporten: Tillstånd i bandstål av betydelse för bandets form. 

Läs mer »

Variationer av stål, aluminium och ädelstål

När man tar fram komponenter av stål så är det alltid viktigt att beakta vilken typ av rostfrihet man egentligen behöver. Idag finns det så många olika typer av bandstål som är färdigt för att ta fram detaljer med. Man behöver inte själv ta hand om ytbehandling och vikning av kanter eftersom leverantörerna av bandstålet står för denna bit. Dessutom kan man beakta olika typer av material för at ta ner kostnaden för produktionen utan att tumma på kvalitet. Om man till exempel använder sig av rostfritt stål trots att det inte finns några egentliga krav på rostfrihet för den del man tar fram så bör man givetvis se på bättre lösningar. Välsorterade leverantörer av stål och plåt kan erbjuda band där man inte måste syssla med styckhärdning efter att ha tagit fram delarna. Det går också att jobba med stål som inte kräver styckhärdning samtidigt som det har en mycket god formbarhet som klarar av snäva toleranser.

Varmvalsat och kallvalsat

Det är numera även vanligt att bandstålets leverantör kan erbjuda många olika variationer för bästa resultat. En och samma leverantör kan jobba med varmvalsat, kallvalsat och förädlat bandstål som levereras snabbt och lätt till den produktionslinje som har behov av det. I Gnosjöregionen finns det många fina alternativ där flexibiliteten är högsta prioritet. Med en stor spännvidd av tjocklekar och möjligheten till härdat och ohärdat tillstånd så kan man jobba precist med de komponenter som ska tas fram. Bandstålet kan erbjudas med ett metallöverdrag eller en yta som är lackad. Dessutom går det att jobba med så kallade pläteringar av zink, nickel,

Det är viktigt med ett lager

För att framtagningsprocessen av en produkt eller detalj ska bli så smidig som möjligt så är det viktigt med lager. Många metallverkstäder har gott om plats för lager med bandstål som kan användas snabbt och lätt i och med att en ny beställning kommer in. Samtidigt så förstärks denna tillgänglighet av att bandstålets leverantör också jobbar med framförsikt och ett lager som kan möta det växande behov som man kan se inom metallindustrin. En kund kan komma in och räkna med timmar fram till färdig produkt. Detta är revolutionerande och anledningen till att man spar stora pengar på effektiv och precis produktion. Med profil-valsat band så kan man spara mycket tid och energi och ta sig direkt till slutprocessen med hjälp av det senaste inom cnc-teknik och stor kunskap inom montering och packning.


Inlägg

automation för bättre bockning

Bättre bockning med industriautomation

2017-05-09

Med industriautomationen så blir arbetet med att behandla plåt så mycket bättre. Det här beror givetvis på att man med automationen kan jobba snabbare utan att tumma på kvalitet. Inför en produktion så ...

Läs mer »

 Följ oss

Skriv din e-adress här så får du ett mail när vi skriver något nytt.

Gör som 31 andra.

0371 webb & reklam AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar
Telefon: 0371-319 00
www.0371.se