gradsaxar kan bytas in

Går det att byta in gradsaxar?

2019-07-29

Om du har en äldre gradsax och tycker att den börjar sjunga på sista versen utan att för den sakens skull hålla låg kvalitet så kanske du ska byta in. Moderna gradsaxar kommer med finesser som du kan behöva. Det finns hybridsaxar och intressanta modeller som är som skräddarsydda för din verkstad.

Bara för att den hybridsax som just nu gör jobbet inte längre är en perfekt match så betyder det inte att livet är över för saxen. Den kan fortsätta att ge fantastiska resultat i annan regi. Samtidigt så byter du till en sax som kommer att göra stor skillnad för kommande projekt.

Stora fördelar med nya gradsaxar

Idag så finns det gradsaxar från flera olika företag. Ett som är populärt är SafanDarley. De står bakom hybridsaxar som ger flera viktiga egenskaper. Det är självklart att själva tillverkningsprocessen ska hålla hög kvalitet men det är ju inte allt.

En god arbetsmiljö – Med en ny gradsax som går tyst så blir arbetsmiljön på verkstaden bättre. Låg ljudvolym är inte en liten sak. Men den är inte alltid så lätt att få med äldre gradsaxar. Kanske är det här också en anledning till att du vill byta in nuvarande utrustning mot något nyare.

Mindre energiförbruk – En annan sak som kan bli mycket bra med en nyare gradsax är att den drar mindre energi. Det är en trend för alla nyare industrimaskiner. Det finns ett stort behov av att spara på strömmen så utvecklarna av gradsaxarna har gjort sitt bästa för att möta detta krav.

Hög noggrannhet – En helt ny gradsax kommer också att bidra med precision som heter duga. Det blir en effektiv produktion även av större volymer.

Snabbt – Det är också en stor fördel att jobba snabbt. En större produktion kan bli klar mycket snabbt och det märks i ekonomin.

Många tillbehör – För att produktioner ska bli smidigare så kan det krävas tillbehör. Det är mycket bra då dessa finns redo för gradsaxen som du investerar i. Då slipper du hitta på egna patent. Det blir enklare att hitta lösningar som känns professionella.

Användarvänligt får betydelse

Nyare gradsaxar är användarvänliga och det är klart att det får betydelse. Ta bara en sådan sak som att man kan jobba med en touchskärm. Den visar tydligt vad som händer och operatören får god kontroll över tillverkningsprocessen. Lägg detta till mindre oljud och livet för operatören blir förstås mycket bättre.

Dags för uppgradering?

Är det dags för nya gradsaxar? Frågan är högst relevant då det finns så mycket bra ny teknik. Kanske är det dags att byta in den gamla saxen och få fart på produktionen. Det här kan leda till mer än snabbare produktion och öppna helt nya vyer för din verkstad!


Etiketter:
Sidor:
0371 webb & reklam AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar
Telefon: 0371-319 00
www.0371.se