maskinlaserskarning

Spara pengar med laserskärning

2018-07-02

När olika delar av plåt ska beskäras så finns det flera smarta alternativ. Ett plåtband som håller hög kvalitet kräver också en beskärningsmetod som ger samma höga nivå. Idag så kan man välja att skära i plåten med vatten, med kniv eller kanske med laser. Faktum är att laserskärning blir alltmer populärt och det beror en hel del på kostnaden.

Lägre kostnader med laserskärning

Det går att få lägre kostnader med laserskärning helt enkelt för att tekniken har kommit så långt. Det går snabbt att skära och mycket är möjligt med denna metod. Lasern kan skära utan att skada det material som finns omkring den bit som ska skäras ut. Det gör att man kan få ut så mycket mer av den plåt som ska beskäras.

Mindre svinn betyder minskad kostnad för produktion. Det är något att ta i beaktning då kostnaden för hela produktionen ska räknas ut. Även om lasern kan vara något dyrare än en annan metod som till exempel stansning så kan den alltså ändå bli billigare för att det går snabbare att tillverka och mindre material kastas i onödan.

Bättre maskiner drar mindre el

Det är förstås så att laser ofta förknippas med höga energikostnader men det här är något som inte längre är lika problematiskt. Ny teknik innebär nya lösningar för energi. Det har lett till att det finns lasermaskiner som inte drar lika mycket el som tidigare varianter har gjort.

På grund av detta så blir tekniken försvarbar även då du funderar på att byta en traditionell metod med låga kostnader för energi mot laser. Det är viktigt att se på verkligheten och inte bara anta. När du kikar närmre på driftskostnader för nya laserskärmaskiner så kan du bli riktigt förvånad. De klarar plåtband och andra metallark på ett lysande sätt utan att det kräver så mycket mer energi.

Lasermaskiner är dyra

Det som kan vara svårt att komma runt är att lasermaskiner är dyrare än många andra industrimaskiner. Det här håller på att förändras i och med att tekniken utvecklas. Men ska en verkstad investera i maskiner för laserskärning så måste den ha goda skäl till detta. Det gäller att det finns ett verkligt behov av tekniken. Om det gör det så kan kostnaden för maskinen ganska snart tjänas in med effektiv produktion.

Möjlighet till fler projekt

Med laserskärning så finns möjligheten till utveckling. En verkstad kan ta på sig mer avancerade projekt och även klara av fler beställningar på kortare tid. Så länge som operatörer får nödvändig utbildning så blir detta realistiskt. Det går då att ändra verkstadens produktionstakt och nå en nivå där det blir lönsammare att jobba med beskärning av metall.


Etiketter:
Sidor:
0371 webb & reklam AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar
Telefon: 0371-319 00
www.0371.se