kameror på en hylla med metallbeslag

Möbelprodukter av metall är populära

2022-12-26

Varför väljs möbelprodukter av metall för hem och arbetsplatser? Du ser dem ju överallt. Metall är ett material med god förankring i Sverige men många skulle nog se trämöbler som det första valet. Fast det kan alltså finnas god anledning till att välja stolar, bord och hyllor som är gjorda av olika metaller.

Fördelar med möbelprodukter av metall

Med modern plåtbearbetning går det att forma vackra möbler som dessutom passar perfekt in i sina sammanhang. Du kanske inte ens har tänkt på hur ofta en möbel gjord av andra material har inslag av metall. Det kan röra sig om bordsben eller beslag. Metallen litar vi på när det ska sitta som det ska.

Några av viktigaste fördelarna med möbelprodukter av metall:

  • De är slitstarka – Det är svårt att skada en möbel som är av metall. Visst kanske du kan böja till den om det rör sig om tunnare metalldelar. Men det går ju att böja tillbaka.
  • De är vackra – Idag kan vi ytbehandla metallen med olika färger och glans. Det blir väldigt snyggt.
  • De är enkla att kombinera – Du kan enkelt kombinera metallmöbler med annan inredning. Metall passar bra ihop med olika material och det gör det enkelt och flexibelt att inreda.
  • De kan vara lättviktiga – Om du får möbelprodukter av metaller som aluminium så kommer de inte att väga så mycket bara för att det är metall. Faktum är att de kan vara lättare än motsvarande detaljer av trä.

En modern känsla efterfrågas på arbetsplatser och i hem

Metallen ses som ett modernt material i möbler. Detta trots att vi har en så lång tradition av metallbearbetning i Sverige. Det här beror en hel del på att de metoder som finns för att skapa möbelprodukter ändå är ganska nya.

När det handlar om modern teknik så rör det sig om maskiner och datorprogram som möjliggör mer avancerad design. Det är detta som gör att vi kan få så moderna och snygga möbler gjorda av metall.

Möbelprodukter av metall har ett unikt utseende. De flesta tycker att det ser modernt och snyggt ut. Detta passar väldigt bra på kontor och på andra arbetsplatser. Men faktiskt också i hem. Du måste inte ha en hylla av trä. Ett hyllsystem av metall som har färgats i din favoritfärg är en möjlighet!

I barnens rum kan metallmöbler med mjuka kanter vara väldigt bra. De är svårare att slita ut och så länge som du fäster hyllor och andra möbler på ett säkert sätt så kan detta vara ett bättre val än möbler av plast för barn som är aktiva och lekfulla.

Möbler för framtiden

Den goda hållbarheten gör att metallmöblerna kan användas hur länge som helst. När du är klar med ett metallbord så behöver det inte åka till sopstationen. Det får leva vidare där det behövs. Möbelprodukter av metall är för framtiden. På så vis kan de också ses som miljövänliga då det blir mindre slit och släng på detta vis.


Etiketter:
Sidor:  Plåtbearbetning
0371 webb & reklam AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar
Telefon: 0371-319 00
www.0371.se