Plåthyllor

När man ska ta fram inredning till butiker, kontor och lager så är det viktigt att man får hållbara lösningar som klarar av sin uppgift och även ser bra ut. Detta gäller särskilt då det handlar om en butik eller ett kontor där man måste ha en representativ miljö men man ska inte glömma bort att lager och förvaringsplatser också kräver en viss typ av estetik.

Hur gör man då för att ta fram plåthyllor som passar för varje projekt och budget? Detta är något som plåtbearbetningsföretagen i Gnosjöregionen är experter på. Här kan man producera enstaka exemplar av hyllor eller system som ska massproduceras i stora volymer.

Framtagning av inredning av plåt

Framtagning av inredning i plåt kräver flera delmoment. Först och främst så måste man ha plåten som passar för det specifika projektet. Företag i Gnosjöregionen kan ta fram plåthyllor med varmgalvad plåt som kan ha olika tjocklekar på beläggningen. Om hyllan ska se bra ut så tänker man även på att förbereda plåten så att man minimerar efterarbetet. Då kunden kommer med sin ritning så ser man på de olika plåtmaterial som kan vara aktuella. Sedan måste man väga kostnader mot den hållbarhet och kvalitet som krävs för att komma fram till rätt komponent och arbetsprocess. När man väl är färdig med de mått som ska gälla så kommer maskiner som bockar, svarvar, och pressar att programmeras för att rätt form ska tas fram. Rent praktiskt så kan man bocka fram en plåthylla som kanske inte kräver mycket mer än enkel svetsning för att vara redo för leverans och idag finns det spännande design som gör detta möjligt. Ska hyllorna stå på ben så kan det dock bli nödvändigt med en del efterarbete och montering.

Efterarbete och montering

Eftersom en plåthylla ofta kräver efterarbete med enklare svetsning samt montering så är det så klart en fördel att jobba med de företag i Gnosjöregionen som har erfarenhet av detta. Här kan man ta hand om den behandling som behövs för att hyllan ska bli färdig. Sedan kanske man måste skicka den i delar för att den ska monteras på ett specifikt vis. Varje produktion är unik och i samarbete med kunden så kommer man fram till hur mycket som ska göras hos metallbearbetningsföretaget och vad som måste göras på plats på lagret, kontoret och i butiken.

Skräddarsydda hyllsystem

När man ska skräddarsy ett system med plåthyllor så måste man vara mycket noga med att få experthjälp. Man kan inte gissa på mått och tro att förtaget som tar fram hyllorna kommer att skapa rätt dimensioner med hjälp av tankeläsning. Plåtbearbetning är numera så pass kostnadseffektivt att man kan designa och producera hyllor som enbart ska användas på en plats. Det är dock viktigt att man tänker på att detta är kvalitetsprodukter som ska kunna användas länge och ha en design som man trivs med under många år.

Färg och underhåll

Det är viktigt att man får produkter som är gjorda av ett plåtmaterial som har förberetts för färg. I vissa fall så kan man ta fram plåthyllor som har en vacker yta utan att man målar, men om det ska målas så måste plåten vara förberedd för detta. Om den inte är det så kommer färgen snabbt att flagna och då kanske man får börja om från början.


Inlägg

Hållbara möbelprodukter av plåt för framtiden

2019-12-30

Klassiska möbler ska väl vara gjorda av trä, eller? Idag finns det gott om möbler som är gjorda uteslutande av plåt. Plåt är ett material som lämpar sig väl för möbelprodukter. Att det blir så bra beror ...

Läs mer »
möbelprodukter i metall

 Läs mer

 Följ oss

Skriv din e-adress här så får du ett mail när vi skriver något nytt.

Gör som 31 andra.

0371 webb & reklam AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar
Telefon: 0371-319 00
www.0371.se