möbelprodukter i metall

Hållbara möbelprodukter av plåt för framtiden

2019-12-30

Klassiska möbler ska väl vara gjorda av trä, eller? Idag finns det gott om möbler som är gjorda uteslutande av plåt. Plåt är ett material som lämpar sig väl för möbelprodukter. Att det blir så bra beror på att tillverkningstekniken som finns på svenska verkstäder är avancerad. Med plåtbockning och andra tekniker som är smidiga och automatiska kan man ta fram allt från hyllor till bordsben på kort tid.

Möbelprodukter för framtiden

Visst kan trä ses som ett mycket hållbart material. Det är inte ovanligt med trämöbler som överlever flera generationer och fortsatt är i gott skick. Men metallen är inte att förkasta. Med plåt går det att ta fram möbelprodukter som kan hålla precis hur länge som helst. Det rör ju sig om ett material som är ganska svårt att skada.

När det ska tas fram möbler för offentliga miljöer är plåten ett tacksamt material att jobba med. Plåtens styrka ligger givetvis i att den kommer att klara av nötning på ett sätt som trä inte gör. En parkbänk av metall har en längre livstid än den som har inslag av trä som tids nog kommer att ruttna i utomhusklimatet.

Det ska vara vackert också

Nu är det förstås viktigt att möbler är vackra. Både de som ska finnas i offentliga miljöer och de som används på arbetsplatser, i butiker och hem. Plåten kanske inte först verkar som ett material som kommer att se fint ut men inget kunde vara mer felaktigt.

När möbelprodukter av metall har behandlats är de otroligt vackra. Det går att välja olika färger och få fram en glans som liknande trämöbler aldrig kan ha. Dessutom kan man med olika tillverkningsmetoder få fram unika former. Former som passar perfekt in i sina sammanhang och som ger möbler som är trevliga att använda.

Skötsel av metallmöbler

Men för att möbler av metall ska hålla och förbli vackra är det givetvis viktigt med god skötsel. Man sköter inte metallmöbler på samma sätt som trämöbler. Men det finns vissa paralleller. Även om en metall har förberetts för att klara av vatten och smuts är det viktigt att hålla den ren.

Det kan till exempel vara klokt att se till att möbelprodukter av plåt står skyddat och att de inte sänks ner i vatten om de inte är förberedda på rätt sätt för detta. Rengöring ska ske på rätt sätt med medel som inte ger grogrund för smuts att fastna i möbelns design.

Många funktioner och användarvänlighet

I och med att en möbelprodukt av plåt är så pass slitstark kan den leva länge. Den börjar kanske som en hylla i en butik och flyttas sedan vidare till ett lager och sedan till ett kontor. En möbel med god design får långt liv också för att den är användarvänlig. Den kan hela tiden plockas fram och fyller syfte efter syfte, år ut och år in!


Etiketter:
Sidor:  Plåthyllor
0371 webb & reklam AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar
Telefon: 0371-319 00
www.0371.se