automation för bättre bockning

Bättre bockning med industriautomation

2017-05-09

Med industriautomationen så blir arbetet med att behandla plåt så mycket bättre. Det här beror givetvis på att man med automationen kan jobba snabbare utan att tumma på kvalitet. Inför en produktion så kan man planera hela arbetsprocessen, steg för steg, för att sedan skicka informationen till en bockningsmaskin som kommer att utföra arbetet på det sätt som man förväntar sig. Beroende på vad som ska tillverkas så kan man med industriautomation få fram helt färdiga delar och produkter med en enda maskin. Då det inte krävs något ytterligare efterarbete med ytbehandling och montering så är det bara att paketera och skicka vidare.

Industriautomation ger effektivitet

Med automationen så får man en fantastisk effektivitet som man kan dra stor nytta av vid bockning. Industriautomation gör det möjligt att till exempel utföra både stansning och bockning i samma maskin. Man skickar in den plåtdel som ska bockas och även behöver hål och den kommer ut färdig. Det här kan man sedan göra i hur många exemplar som helst och maskinen kan jobba på oavsett om operatören står bredvid eller tar en kaffepaus.

Det gäller förstås att man väljer att jobba med rätt typ av bockningsmaskin för att dra riktigt stor nytta av modern industriautomation för det finns numera en rad olika maskiner samt viktiga hjälpmedel som robotar som kan hantera tunga plåtband och delar på ett smidigare sätt än vad operatören kan. När man vänder sig till ett företag som är specialiserat på bockningsmaskiner så är det lättare att få hjälp med val av maskin baserat på de produktioner som man utför.

0371 webb & reklam AB
Burserydsvägen 38
333 32 Smålandsstenar
Telefon: 0371-319 00
www.0371.se